Job openings

Job openings

Head of Online Marketing

Over de functie

Als head of online marketing manager ben je verantwoordelijk voor het vergroten van de zichtbaarheid en het versterken van het merk Ellie Cashman Design. Ellie Cashman Design is een lifestyle merk voor mode en (vooral) interieur.

Onze belangrijkste markten zijn momenteel de Verenigde Staten, Canada, Verenigd Koninkrijk, Australië, Frankrijk en Duitsland. Onze ambitie is om het merk verder internationaal uit te bouwen; wij zien in die landen en daarbuiten nog veel kansen en groeimogelijkheden. Ga jij dit samen met ons realiseren en onze online marketing activiteiten verder professionaliseren?

Je ontwikkelt een online marketing strategie op basis van visie en data. Deze strategie voer je uit met een divers team dat bestaat uit specialisten van het online marketing bureau, vormgevers, en de webbouwer. Je beheert alle online kanalen: website, sociale media, zoekmachines (SEO/SEA) en email. Je plant samen met het team de content-kalender en je ontwikkelt pakkende online campagnes. Je bent voortdurend bezig om de ervaring voor de klant en de communicatie met de klant te verbeteren. Het monitoren en verbeteren van de website is een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden.

De functie is niet alleen strategisch, maar ook operationeel van aard; je vindt het leuk om ook zelf aan de knoppen te draaien. Wij werken momenteel veel met externe partners om het werk uit te voeren, maar wij willen we op termijn meer zelf gaan doen. Ga jij het online marketing team uitbouwen en aansturen?

Afhankelijk van je ambitie en vaardigheden kun je je in verschillende richtingen ontwikkelen binnen ons jonge bedrijf, ook krijg je voldoende mogelijkheden om cursussen en opleidingen te volgen.

Werkzaamheden

De belangrijkste werkzaamheden van deze functie zijn:

Klantreis

· Je bent verantwoordelijk voor het verbeteren van de klantervaring op alle contactmomenten tijdens de klantreis.

· Je beheert de klantendatabase.

· Je analyseert en segmenteert de klantgegevens en weet de juiste klanten te bereiken.

Website

· Je bent verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van alle facetten van de website, waaronder CRO, UX, SEO, conversie, vertalingen.

· Je analyseert gegevens in Google Analytics en Search Console, en enkele maatwerk dashboards. Je vertaalt de resultaten samen met de specialisten van het online marketing bureau in concrete verbeteringen voor de website.

· Je stuurt het online marketing bureau en de webbouwer aan om alle verbeteringen aan de website door te voeren, of het nu gaat om content, UX, CRO.

Campagnes

· Samen met het team campagnes voor de verschillende online kanalen bedenken en uitvoeren.

· Voortdurend actualiseren en plannen van de content kalender.

· Je analyseert de klantgegevens zodat de juiste boodschap de juiste doelgroep bereikt.

· Je beoordeelt het rendement van de campagnes.

Diversen

· Je ondersteunt de klantenservice door het analyseren van klantvragen en het verbeteren van de informatie op de website.

· Je denkt mee over verbeteringen van het fulfilment proces.

· Je denkt mee over de positionering van nieuwe producten.

Profiel

· Je vindt online marketing fascinerend

· Op basis van brede online marketing kennis ben je in staat de verschillende disciplines aan te sturen

· Je bent analytisch sterk

· Je bent thuis in: Google Analytics, Search Console, Adwords

· Je hebt allround kennis van CRO, UX, SEO, SEA, email

· Kennis van Magento is een pré

· Je hebt een HBO/WO opleiding

Aanbod

Wij bieden een goed salaris met prima arbeidsvoorwaarden. We zijn een klein bedrijf dat met veel externe partners werkt. Je hebt veel vrijheid om je eigen werkzaamheden en tijd in te plannen.

Wij zoeken iemand voor 32-40 uur in de week in vast dienstverband.